Pontos idő: 2017.09.23. 00:35

Időzóna: UTC + 2 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Hőkezelés, dunsztolás, stb.
HozzászólásElküldve: 2017.06.12. 20:04 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.12. 19:59
Hozzászólások: 4
Likes given: 1 time
Likes received: 0 time
Sziasztok!
A szószók, krémek, egyéb csodák megfelelő eltételéről nem nagyon találok információt.
Ti hogy csináljátok? Száraz dunszt, nedves dunszt? Egyáltalán szükséges ez? Valahol azt olvastam, hogy 4.6 PH alatt számít savasnak, ami fontos az eltarthatóság szempontjából. Ti mértek kémhatást? Honnan lehet egyáltalán csak hozzávetőlegesen megmondani, hogy egy adott szósz meddig áll el. Először is bontatlanul, majd utána, gondolom hűtőben tárolva.
A honi őstermelőknek egyáltalán szükséges valamiféle élelmiszermérnőkkel ezügyben konzultálni?
Köszönöm előre is, ha megosztjátok a tudásotokat.
bcs


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Hőkezelés, dunsztolás, stb.
HozzászólásElküldve: 2017.06.12. 21:12 
Offline

Csatlakozott: 2014.10.24. 11:38
Hozzászólások: 157
Tartózkodási hely: Budapest
Likes given: 123
Likes received: 97
Szia!

Ha a receptek között böngészel, minden kérdésedre választ kapsz. Én is így csináltam annak idején az első szószaimat, és elég jól sikerültek. Tartósítás nélkül, hűtőben 1 évet simán kibír, de van olyan is, amit régebben csináltam, csak lassan fogy, mert bitang erős... Kémhatással szerintem ne foglalkozz, ha csak saját felhasználásra csinálod a szószt. Ha eladod, akkor meg ennél sokkal több dologra kellene figyelni, ez is le van írva valamelyik topicban. Sok sikert!

_________________
Mindegy, csak csípjen!!!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Hőkezelés, dunsztolás, stb.
HozzászólásElküldve: 2017.06.12. 21:18 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.12. 19:59
Hozzászólások: 4
Likes given: 1 time
Likes received: 0 time
Csak saját használatra, persze. Kis hal vagyok én. :)
Viszont azért a családnak majd osztogatnék, és nem akarok senkit botulizmussal megfertőzni. Még véletlen sem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség